Virtualizare: Cinci motive pentru a initia procesul de virtualizare

Virtualizarea nu se adreseaza numai companiilor mari. Companiile mici si mijlocii descopera ca virtualizarea serverelor poate fi o strategie IT viabila. Si, desi consolidarea serverelor reprezinta principalul motiv pentru care organizatiile sunt atrase de virtualizare, acesta nu este singular.

Iata cinci motive pentru care companiile mici si mijlocii apeleaza la virtualizare:

 1. Recuperare eficienta in caz de dezastru
  Virtualizarea le permite companiilor sa fie pregatite pentru o eventuala defectiune a sistemului. Astfel, alaturi de consolidare, recuperarea in caz de dezastru este o motivatie importanta pentru companiile mici si mijlocii deoarece majoritatea lor nu au capacitati pentru recuperare in caz de dezastru sau acestea nu sunt eficiente. Virtualizarea, oferind o flexibilitate mai mare in rularea de aplicatii si stocarea de date, furnizeaza optiuni in cazul unor caderi ale sistemelor.
 2. Optimizarea utilizarii serverului
  Virtualizarea ofera companiilor posibilitatea de a obtine o utilizare mai eficienta a hardware-ului server. Companiile pot aloca in mod dinamic memorie si CPU-uri (unitati centrale de prelucrare) serverelor, cand acestea sunt necesare. Un exemplu pentru utilizarea mai eficienta sunt serverele pentru dezvoltare si testare care deseori nu sunt folosite. Resursele lor pot fi realocate.
 3. Pregatirea rapida a serverelor
  Cu virtualizarea, crearea de noi servere necesita numai cateva click-uri ceea ce diminueaza in mod semnificativ aceasta parte dintr-un proiect IT. Deci, pentru implementarea unui noi aplicatii, reduce timpul pentru crearea mediului serverului si de multe ori cere numa
 4. i ca un spatiu aditional pentru stocare sa fie adaugat in SAN (storage-area-network).

 5. Performanta imbunatatita
  Flexibilitatea semnificativa in alocarea resurselor serverelor adusa de virtualizare poate duce de asemenea si la o performanta imbunatatita a serverului. Performanta serverului virtual poate fi monitorizata, iar resursele pot fi alocate in functie de nevoi.
 6. Eficienta distribuirii software-ului
  Una din ultimele tendinte in industrie este aparitia instrumentelor virtuale care dau posibilitatea unor noi metode de a distribui aplicatii software catre utilizatori.
  Vendorii de software abia incep sa priveasca aceasta tehnologie ca o metoda de a-si distribui produsele catre clienti. Odata cu virtualizarea, utilizarea si administrarea aplicatiilor devin mai usoare.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.computerworld.ro