Solutii IT: Cum puteti imbunatati eficienta costurilor IT?

Exista patru zone cheie in care departamentele de IT pot face reduceri ale costurilor si pot imbunatati eficienta cheltuielilor, potrivit Gartner. In acelasi timp, analistii companiei de cercetare avertizeaza impotriva reducerii cu orice pret a costurilor unei operatii IT desi aceasta functioneaza bine. 

Toate aceste concluzii fac parte din raportul Gartner „The four levels of cost optimisation„. „Reducerile de costuri ar trebui sa fie intotdeaua acompaniante de o planificare inteligenta a viitorului”, considera Barbara Gamolski, vicepresedinte Gartner.

Companiile isi pot eficientiza cheltuielile pentru IT in ceea ce priveste aprovizionarea si operatiile, potrivit Gartner, in timp ce departamentele IT trebuie sa lucreze cu restul departamentelor pentru cheltuieli operationale, inovatii si restructurare in general.

In aprovizionarea pentru IT, parteneriate de incredere inseamna ca furnizorii ar trebui sa faca la randul lor sacrificii, sa nu lase intreaga povara a reducerii costurilor pe umerii clientilor. Companiile trebuie sa fie atente in abordarea furnizorilor pentru a-si reduce cheltuielile.

In al doilea rand, economiile in ceea ce priveste costurile operationale ar trebui stabilite cu mare atentie pentru a fi eficiente. In contextul in care bugetele IT formeaza in medie 3 procente din veniturile companiilor iar cheltuielile operationale totale reprezinta peste 80%, administratorii IT trebuie sa-si planifice cu atentie reducerile de costuri cu sefii altor departamente pentru a juca un rol constructiv in planul general de reducere a costurilor.

In cele din urma, pe termen lung, sefii departamentelor de  IT trebuie sa isi  aminteasca sa continue imbunatatirea proceselor si structurii afacerii pentru a determina crestere in momentul in care situatia economica se va ameliora, potrivit Gartner.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.computerworld.ro