Videoconferinta

Scurta descriere a solutiilor de videoconferinta

Videoconferinta sau videoteleconferinta foloseste o infrastructura bazata pe tehnologii de telecomunicatii audio si video pentru a conecta persoane din locatii diferite.

O videoconferinta poate fi point-to-point (o conversatie intre doua persoane aflate in birouri private) sau poate implica mai multe locatii (multi-point), cu un numar mai mare de participanti. Tehnologia de baza folosita intr-un sistem de videoconferinta este compresia digitala HD si fluxurile audio si video in timp real.

Datorita aparitiei imposibilitatii stabilirii unei intalniri business fata in fata cu mai multi clienti/parteneri de afaceri situati in locatii diferite, din diverse motive, videoconferinta faciliteaza interactiunea audio-video in timp real.

In afara de transmisia audio si vizuala a intalnirii business, prin intermediul dispozitivelor dedicate, sistemele de videoconferinta pot fi utilizate pentru a partaja documente, prezentari (on-screen) si whiteboards.

Avantaje:

  • Accelerarea procesului decizional;
  • Videoconferintele pot stimula mai bine brainstorming-ul, schimbul de cunostinte si culegerea de informatii;
  • Companiile pot utiliza videoconferinta pentru a oferi prezentari de inalta calitate membrilor-cheie ai unei organizatii sau pentru a aborda noi clienti intr-o maniera profesionala, indiferent de locatia lor.

Ne dorim sa avem o discutie despre Solutii de Videoconferinta.