Solutii IT: Un now software va putea detecta USB-urile de calitate joasa

  

Sistemul de autentificare va poate proteja dispozitivele si portofelul.

 

Cabluri USB prost realizate ar putea praji unele dispozitive – lucru testat de un inginer Google care incercat cateva tipuri de cablu si a pierdut un Chromebook Pixel 2 in acest proces sin cauza unuia deosebit de prost.
 
Intr-un efort de a proteja utilizatorii, USB Implementers Forum, o organizatie non-profit care certifica cabluri USB, a dezvoltat un protocol de autentificare criptografica. Astfel, un dispozitiv care a fost actualizat sau eliberat cu protocol va fi in masura sa spuna daca cablul conectat a fost aprobat de catre organizatie, inainte de a lua orice alta actiune.
 

Un telefon, de exemplu, ar putea avertiza utilizatorul daca incearca sa foloseaca un cablu care nu corespunde standardelor inainte ca extractia de energie electrica pentru a incarca bateria sa inceapa.
 

Calculatoarele pot detecta, de asemenea, daca un USB este criptat inainte de incepe cititul continutului sau.
 
Producatorii de hardware ar putea livra dispozitivele lor cu un sistem de autentificare incorporat sau l-ar putea dauga ca o actualizare ulterioara.
 
In orice caz, acest nou protocol cuplat cu decizia firmei Amazon de a interzice vanzarea de cabluri USB de calitate inferioara, ar putea ajuta salva multe persoane de la stricarea unui dispozitiv costisitor.
   

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

  
Sursa: www.engadget.com