Solutii IT: In curand hard disk-uri cu o capacitate uriasa de stocare de 18TB vor intra pe piata

  

Hard disk-uri bazate pe heliu vor impinge capacitatile de stocare lor pana la 18TB in doar cativa ani, potrivit unui nou raport.

Firma de cercetare TrendFocus considera ca fabricantii de unitati de hard-disk-uri vor putea sa renunte la componentele de separare a platourilor disk-urilor, ceea ce va permite existenta mai multor platouri pe suprafata de 3.5 inch.
 
Desigur, aceste unitati vor fi initial folosite de centrele uriase de date si de catre operatorii Cloud, dar avand in vedere evolutia fireasca a tehnologiei, trendul reducerii costurilor si marirea eficientei, acest tip de hard-disk-uri va ajunge si la intreprinderile mici iar apoi si la consumatorul final.
 
Pe frontul SSD, exista deja drive-urile mari, ce ajung la dimensiuni de 13TB, iar Samsung are deja un model de 16TB care a fost recent expediat unui numar limitat de firme.
 
Facand abstractie de modelele cu adevarat high-end, se pare ca diferenta de pret dintre hard disk-uri si SSD-uri se reduce in acest an. Pe viitor se asteapta o aliniere mai profunda a preturilor acestor doua modalitati de stocare de date.
   

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

  
Sursa: www.techradar.com