Solutii IT: 10 motive pentru care companiile nou infiintate ar trebui sa aleaga outsourcing-ul

Pentru companiile nou infiintate outsourcing-ul este un instrument esential pentru a depasi faza de inceput. In afara de costurile mai reduse exista si alte motive pentru care ar trebui sa se apeleze la outsourcing.

  1. Outsourcing-ul permite companiei sa fie expert in orice. Intr-o zi obisnuita, o companie nou infiintata trebuie sa construiasca software, sa  creeze un nou logo, sa puna laolalta date financiare etc. Toate acestea ar necesita prezenta unui personal calificat pentru fiecare sarcina. Outsourcing-ul permite companiilor sa angajeze experti pentru fiecare din aceste sarcini.
  2. Outsourcing-ul extinde lista de contacte a companiei. Lucrand cu un numar mare de oameni, in toate domeniile si specializarile, puteti extinde reteaua profesionala.
  3. Outsourcing-ul permite o anumita flexibilitate privind costurile. Costurile unei companii care apeleaza la outsourcing pot sa difere in functie de nevoile care apar in fiecare luna. Astfel, in lunile mai slabe, compania poate sa reduca sau chiar sa elimine outsourcing-ul.
  4. Outsourcing-ul ofera sansa de a lucra cu oameni de care aveti nevoie dar pe care nu ii placeti. De-a lungul timpului va fi nevoie ca anumite sarcini sa fie realizate de specialisti cu care ati mai lucrat dar pe care nu ii placeti. Daca totusi aveti nevoie de serviciile lor, outsourcing-ul este solutia.
  5. Outsourcing-ul va face sa va ganditi la oportunitatile internationale. Cand o companie apeleaza la outsourcing international, angajatii ei interactioneaza cu oameni din alte culturi ale lumii. De asemenea, compania va putea sa fie cu ochii pe piata internationala si pe oportunitatile care pot aparea.
  6. Outsourcing-ul ofera angajatilor sansa de a-si arata aptitudinile manageriale. Managerii neexperimentati, carora li se ofera sansa de mentine relatii legate de outsourcing, se vor dezvolta mult mai rapid.
  7. Outsourcing-ul ofera un spectru mai larg de expunere. In fata celor care se ocupa de outsourcing, companiile la inceput de drum isi pot exersa prezentarea caracteristicilor si beneficiilor companiei.
  8. Datorita outsourcing-ului evitati sa angajati persoane nepotrivite. Cand o companie este infiintata trebuie avuta mare grija in ceea ce priveste angajarile. Outsourcing-ul va scuteste de o parte din problemele pe care le poate aduce acest lucru.
  9. Outsourcing-ul ofera mai multa eficienta. Prin extinderea permanenta a lucrurilor pentru care se apeleza la outsourcing, companiile pot grupa anumite sarcini la acelasi furnizor de servicii de outsourcing.
  10. Outsourcing-ul permite schimbarile rapide. Datorita outsourcing-ului, o compania poate adauga si elimina furnizori fara prea multe probleme.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.computerworld.ro