Externalizare IT: Modul de protejare a sistemelor IT se va schimba in viitor

Outsourcing-ul, grid computing-ul si profesionismul in hacking sunt trenduri care nu pot fi oprite, iar toti acesti factori insumati vor avea un efect semnificativ asupra modului in care afacerile isi vor proteja sistemul IT in viitor, potrivit cercetatorilor si analistilor.

Intersectarea noii arhitecturi IT cu noile niveluri de profesionalism al atacatorilor cibernetici a rezultat intr-un mediu electronic al afacerii cu mult mai multe provocari.

Fiecare pas din punct de vedere al tehnologiei ar trebui sa prezinte o arie de provocari de securitate proprie si sa creeze noi oportunitati care obliga companiile sa continue sa-si reconsidere apararea.

Chiar si trendurile IT mature, ca outsourcing-ul, au un impact semnificativ in schimbarea modului in care afacerile privesc securitatea in prezent.

Organizatiile trebuie sa profite de outsourcing atunci cand este cazul  si sa integreze oportunitatile de securitate outsourced. In acelasi timp, companiile nu-si pot transfera toate riscurile prin cedarea tuturor responsabilitatilor catre altcineva”, a afirmat Rich Mogull, un analist al industriei de la Securosis.

Companiile vor avea un mix de outsourcing si in-sourcing”, potrivit lui Mogull. „Pentru securitate, in special pentru lucruri ca management firewall, outsourcing-ul are sens. Vor exista si companii care vor folosi outsourcing-ul pentru managementul sistemelor statiilor de lucru sau pentru managementul anti-virus”, a continuat acesta.

Pe baza marilor tendinte si a noilor paradigme, printe care virtualizarea, SaaS (software ca serviciu) si SOA (arhitectura orientata spre servicii), companiilor vor trebui sa ia in considerare noi moduri prin care sa mentina niste perimetri mai putin concreti pentru retelele si sistemele lor IT.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.computerworld.ro