Securitate IT: Bresele in reteaua de date sunt descoperite prea tarziu

Cele mai multe dintre companii afla despre bresele din reteaua de date numai la cateva luni dupa ce datele lor au fost compromise, potrivit unui studiu Verizon. Studiul a analizat bresele din reteaua de date a unor companii din industrii ca retail, alimentar, tehnologie, piata financiara.

Studiul a relevat ca trei patrimi din toate bresele au dus la compromiterea datelor in cateva zile. De asemenea, 63% din companii nu afla despre bresele din reteaua de date decat la cateva luni dupa ce datele sunt compromise. Mai mult, 70% din toate brese sunt descoperite de terte parti, clienti sau banci, ceea ce inseamna ca majoritatea companiilor nu afla despre compromiterea datelor decat dupa ce sunt alertate din afara.

Chiar si dupa ce bresele sunt descoperite, repararea lor dureaza si cateva saptamani, in timp ce numai 37% sunt reparate  in cateva ore sau zile.Mare parte din bresele din reteaua de date a companiilor vin din surse externe, si numai 18% provin din surse interne ca administratori IT sau angajati. Totusi, cele din urma sunt mai daunatoare pentru securitatea datelor.

Cea mai des intalnita metoda pentru compromiterea datelor este hacking-ul, care a reprezentat 59% din cazuri. 39% din atacuri au loc la nivelul aplicatiilor si serviciilor, iar 23% la cel al sistemului de operare sau al platformei. Studiul a mai relevat ca 18% din atacuri exploateaza vulnerabilitati conoscute din reteaua de date.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.computerworld.ro