Securitate IT: Cum asiguram securitatea in cloud computing?

Un numar tot mai mare de administratori IT incep sa inteleaga faptul ca cloud computing-ul (computing-ul in nor, unde norul este o metafora pentru Internet), ridica o serie de probleme legate de securitate.

Pentru foarte multe organizatii, conceptul de a incredinta toate datele importante ale companiei unei terte parti este unul infricosator. Un raport al Gartner a identificat preocupari legate de securitate in mai multe zone printre care confidentialitatea si integritatea datelor si administrarea conformitatii.

Companiile, in special cele din industrii cu reguli specifice trebuie sa cantareasca cu atentie beneficiile si riscurile serviciilor de cloud computing”, potrivit lui Jay Heiser, analist Gartner.

Unul din cele mai mari riscuri legate de cloud computing provine din insasi natura conceptului: permite datelor sa fie trimise si stocate aproape oriunde- chiar in mai multe locatii diferite. Desi dispararea datelor imbunatateste costul si performanta, dezavantajul consta in faptul ca datele pot fi stocate in locatii in care legile privind confidentialitatea sunt slabe sau nu exista.

Cel mai bun mod de a va asigura ca datele nu ajung in locuri care ridica riscuri este sa lucrati cu un vendor care este o companie publica si deci este obligata sa dezvaluie cum Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.cisco.com