Solutii IT: Cloud computing – mai bun decat centrele de date?

Ar putea depinde de dimenisiunile clientului insa in foarte multe cazuri, capacitatile oferite de furnizorii de cloud computing (computing in nor, unde norul este o metafora pentru Internet) le depaseste pe cele oferite de centrele de date obisnuite.

In industrie exista in continuare o serie de preocupari de securitate legate de aceasta tehnologie insa o evaluare reala a securitatii poate demonstra contrariul. Adevarul este ca „norul” are parte de 100 de ori mai putini vectori de atac decat datele din centrul de date.

Acces fizic facil ? Nu. Mii de servicii care ruleaza in retea cu mica viziblitate asupra a ce fac ? Nu. Puncte de acces inselatoare ? Nu. Angajati nemultumiti ? Poate, dar macar nu sunt ai dumneavoastra si probabil au tinte mai interesante. Mai ramane cam un vector de atac- prin fire.

Intre timp, centrele de date din « nor » va pot oferi acces la mecanisme mai bune de securitate pe care nu v-ati permite sa le folositi in centrele proprii de date- de la autentificare si control al accesului pana la detectii ale intruziunilor, criptare la nivel de fisiere etc.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.ibusiness.com.ro