Securitate IT: A aparut o noua versiune a Virusului Conficker

Infractorii din spatele virusului Conficker au lansat o noua versiune prin care s-a identificat o schimbare majora a modului in care acesta actioneaza.

Noua varianta, Conficker B++, a fost detectata acum aproximativ 4 zile de catre cercetatorii din cadrul SRI, care au facut publice detaliile acestui nou cod.

Se pare ca, pentru un ochi neantrenat, varianta B++ a virusului ar putea sa para identica cu toate celelalte, folosind acelasi algoritm, insa e “inarmata” cu tehnici noi de download software. Acestea ofera creatorului sau mai multa flexibilitate in legatura cu ceea ce poate face cu masinile infectate: spam, atacuri DoS, malware…fara ca utilizatorul sa stie.

Conficker a suferit o rescriere in luna decembrie, atunci cand varianta B a fost lansata. Se pare insa ca inventatorii virusului nu s-au multumit cu atat si, desi subtil, au schimbat modul de operare, perfectionandu-l.

Desi nu se stie cu exactitate pentru cat timp va fi pus in circulatie Conficker B++, este sigur ca a el aparut pe 6 februarie. Toate variantele virusului au infectat, pana acum, aproximativ 10.5 milioane de computere si, pentru ca amenintarea este cat se poate de reala si de periculoasa, Microsoft a pus recent o recompensa de 250.000 de dolari pentru cel care va oferi informatii pentru identificarea si prinderea autorilor virusului.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.ibusiness.com.ro