Solutii IT: Cinci trenduri din virtualizare care merita atentie

Lumea IT se indreapta tot mai mult spre virtualizare si cateva din zonele care vor cunoaste o crestere spectaculoasa in urmatoarea perioada sunt: virtualizarea memoriei, virtualizarea open source, mega routerele, Virtual I/O si Vrtual Systems Management.

Virtualizarea memoriei

Ideea ca, in loc sa umpleti in continuu serverele cu tot mai multa memorie, sa faceti din memorie o resursa virtuala partajata prinde tot mai mult contur. RNA Networks afirma ca „Memory Virtualization Platform lucreaza prin atragerea si agregarea de memorie neutilizata si facand-o disponibila ca resursa de retea partajata disponibila tuturor serverelor din centre de date. Serverele pot accesa memoria si contribui la ea sau ambele„.

Virtualizarea open source

Produse ca NxTOP Virtual Computer iau ceea ce considera ca fiind cele patru componente de baza a PC-ului (hardware, sistem de operare, aplicatii si datele utilizatorului), virtualizeaza aceste componente si permit managerului IT sa administreze toate sistemele din retea in loc sa lucreze cu fiecare ca o entitate separata.

Mega routere

Confruntarea dintre Cisco si Jupiter in spatiul de virtualizarea a retelei va fi interesant de urmarit. Recent au aparut tot mai multe informatii legate de Cisco si dezvoltarea virtualizarii serverelor insa in acelasi timp Jupiter preia mari produse pentru virtualizarea retelei pentru a adminstra traficul multimedia in crestere. Networkworld il numeste un mega router.

Virtual I/O

Din nou in categoria „de ce nu ne-am gandit la asta”, Xsigo Systems virtualizeaza server  I/O (input/output) pentru ca administratorii de sisteme sa nu o ia razna in timp ce incearca sa monitorizeze toate interconexiunile care solicita serverele.

Virtual Systems Management

Acest aspect, alaturi de securitatea virtualizarii si licentiere, tinde sa scape neobservat, ceea ce reprezinta o mare greseala. Tot mai multe companii au in oferta produse de management al virtualizarii din ce in ce mai interesante, care trebuie luate in considerare.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.computerworld.com