Solutii IT: Devine virtualizarea principala directie si in companiile mici si mijlocii?

Va reusi virtualizarea, care a cucerit companiile mari in ultimii cinci ani in special datorita VMware, sa acapareze si piata companiilor mici si mijlocii?

Potrivit lui Frank Gillet, un analist care a studiat piata de virtualizare pentru Forrester Research in Boston, peste 21% din companiile mici si mijlocii cu servere x86 au implementat virtualizarea in prezent, iar alte 11 procente li se vor alatura in anul urmator.

Se ajunge la un total de 32% si cred ca aceste valori subestimeaza rezultatele a ceea ce se intampla. Sunt multe companii care apeleaza la virtualizare si mult mai multe vor sa o faca” a declarat Gillett. Piata companiilor mici si mijlocii este reprezentata de organizatii cu 1000 de angajati sau mai putin, potrivit Forrester.

Piata companiilor mici si mijlocii din SUA, Europa si Canada imbratiseaza virtualizarea datorita consilidarii, TCO-ului (costul total al proprietatii), reducerii infrastructurii si maririi valorii infrastructurii si a ceea ce aduce companiei.Cei mai importanti vendori din acest spatiu sunt VMware si Microsoft, care recent a lansat hipervizorul de virtualizare Hyper V.

Pentru companiile mici, un mediu de virtualizare este mult mai greu de creat. Astfel, intr-o companie mica, cu 10 sau chiar 20 de servere, economiile din diminuarea costurilor nu sunt semnificative.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.computerworld.ro