Solutii IT: Unitatile NVIDIA Tesla optimizeaza noile servere IBM

NVIDIA anunta ca cele mai noi servere IBM iDataPlex sunt primele sisteme mainstream de inalta performanta (HPC) dezvoltate pe unitatile de procesare vizuala NVIDIA Tesla din seria 20.

NVIDIA ofera o solutieinovatoare pentru clientii care au nevoie de procesare de inalta performanta”, a declarat Dave Turek, Vice Presedinte, Deep Computing, IBM. “Accelerarea pe GPU ofera o imbunatatire semnificativa a performantei intr-o multitudine de aplicatii din serviciilefinanciare, stiinta sau explorarile financiare. Aceasta se numara printre cele mai importante tehnologii pe care vor fi dezvoltate supercomputerele.

NVIDIA Tesla M2050 este o unitate de procesare vizuala integrata in servere care ofera un beneficiu semnificativ de performanta, fiind usor de integrat in sistemele de management si monitorizare a retelelor.

Prin integrarea unitatilor Tesla in seria de servere HPC, IBM a deschis cel mai important moment in istoria Tesla”, a declarat Andy Keane, general manager Tesla Business din cadrul NVIDIA. “Cercetatorii de la nivel mondial pot accesa acum puterea unitatilor Tesla si tehnologiei CUDA prin intermediul liderului mondial in procesarea profesionala.

Procesarea paralela se bucura de un interes deosebit in acest moment, mai mult de 350 de universitati incluzand programe despre CUDA, ceea ce permite utilizarea unitatilor de procesare vizuala pentru supercomputere si aplicatii complexe de calcul. In ultimii doi ani, au fost scrise 10 carti pe acest subiect de cercetatori si dezvoltatori. Kit-ul de dezvoltare CUDA a fost descarcat de mai mult de 200.000 de ori, permitând dezvoltarea aplicatiilor intr-o varietate de domenii stiintifice. Printre acestea se numara modelarea financiara sau biotehnologia, in aplicatii precum AMBER, GROMACS si NAMD.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: XtremPC.ro