Solutii IT: MIT cerceteaza conceptul de telefon auto-asamblabil

Laboratorul universitatii de auto-asamblare adduce noi inovatii

MIT a realizat in trecut un scaun care se putea asambla singur, dar acum, laboratorul responsabil pentru experimental adorabil se ocupa de un proiect mult mai complicat: telefoanele auto-asamblabile. Mai exact, MIT cerceteaza cum s-ar putea pune impreuna mai multe componente intr-un basculator pentru a rezulta un telefon complet. Este un concept dificil de inteles in cuvinte, de aceea puteti verifica conceptul in actiune mai jos.

Skylar Tibbits, cel care conduce laboratorul, spune ca a fost inspirit initial de proiectul telefonului mobil DIY de la MIT. Acesta idee avea la baza realizarea cu usurinta pe cont propriu a unui „dumphone”, cu piese in valoare de 100-200 $. Tibbits a dus acest concept mai departe pentru a-si da seama cum ar putea construi un telefon functional fara ajutor uman sau robotic. In acest fel echipa a reusit sa creeze un mecanism prin care sase componente au luat forma a doua telefoane separate.

In ceea ce priveste aplicatiile practice ale acestui experiment de auto-asamblare, exista multe variabile de luat in considerare. Basculatorul utilizat de echipa MIT trebuie sa se roteasca suficient de repede pentru a misca piesele dar nu indeajuns de repede pentru a le deteriora. Componentele trebuie, de asemenea, sa fie introduse corect in spatiile destinate lor si sa se mentina in pozitie in siguranta. In momentul de fata MIT de bazeaza pe existenta unor magneti incorporati pentru o pozitionare corecta a pieselor.

Produsul finit, care este similar unui prototip pentru telefonele anilor ’90, este fara indoiala rudimentar. Dar faptul ca acest telefon se poate auto-asambla si poate fi pornit este un fapt impresionant. Gadget-urile auto-asamblabile vor putea in viitor sa ajute companiile sa automatizeze productia si sa scada costurile acesteia.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

  
Sursa: www.engadget.com