Solutii IT: Baterii de smartphone cu o durata de viata dubla pot ajunge pe piata in mai 2017

SolidEnergy se pregateste sa comercializeze tehnologia sa denumita „litiu metalic”

Un tip de baterie cu litiu, care ar putea face masinile alimentate cu combustibili fosili sa dispara, este pe cale de a fi comercializat, in conformitate cu MIT News. Bateriile cu litiu metalic dezvoltate de SolidEnergy,conform relatarilor, pot sustine aceeasi cantitate de energie ca o baterie litiu-ion standard de dimensiuni duble. „Sau, putem face o baterie cu aceleasi dimensiuni ca o baterie litiu-ion, dar care va avea o durata de viata dubla” spune CEO-ul SolidEnergy Qichao Hu.

Cercetatorii lucreaza de ceva timp la baterii care functioneaza pe baza de litiu metalic in loc de anozi de carbon. Cu toate acestea, problema rezistentei crescute si a filamentelor „dendritelor” care formeaza anozi, obligand bateriile sa faca scurt-circuit si sa se supraincalzeasca. Hu a dezvoltat un anod din folie subtire de litiu metalic ce a redus considerabil marimea bateriei. Cu toate acestea, acesta constructie nu ar functiona decat in cazul in care acumulatorul ar fi incalzit pana la 80 ℃, un evident „obstacol„, sustine CEO-ul.

Compania se orienteaza in momentul de fata catre producerea de baterii pentru drone, cu lansarea acestor produse in noiembrie 2016. In anul 2017 urmeaza sa comercializeze baterii pentru smartphone-uri si alte produce electronice. In anul 2018, compania doreste sa isi indrepte atentia catre masini electrice, folosind o tehnologie care le-ar permite acestora sa functionaze o durata de timp dubla, cu o baterie de aceeasi dimensiune ca in prezent.

In mod evident, acest tip de tehnologie ar aputea aduce multe schimbari, daca tentativa ar avea succes. In trecut compania A123 a incercat comercializarea unor baterii promitatoare, dar fara succes. In ceea ce priveste schimbarile la categoria „baterie”, acestea ar putea fi cu adevarat promitatoare in momentul in care apare un produs cu adevarat functional.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

  
Sursa: www.engadget.com