Solutii IT: It timp ce IoT se indreapta catre 5G, 4G este inca in plina forta

Un sondaj arata ca majoritatea utilizatorilor se asteapta ca cele doua optiuna; intre timp coexiste si LTE devine mai rapid

Iphone-ul 7, care va ajunge pe piata la inceputul lunii septembrie ar putea sa ne ofere o idee vaga despre cum ar putea sa arate smartphon-urile viitorului, dar nu va detine 5G. Si, chiar daca, noua generatie de telefoane mobile este asteptata sa intre pe piata in 2020, telefoanele high-end s-ar putea baza pe LTE pentru multi ani.

Multi specialisti vad 5G mai degraba ca un instrument folosit de industrie decat de utilizatorii de smartphone. Totusi, utilizatorii nu trebuie sa se ingrijoreze deoarece LTE devine din ce in ce mai rapid.

Se pare ca 5G se va ocupa de tot ceea ce depaseste capacitatea 4G, in timp ce LTE va face ceea ce a fost creat sa faca.

4G este in continua imbunatatire. In timpul zilei de luni, Verizon Wireless a venit cu o solutie care ar ameliora viteza LTE cu 50 la suta. Solutia, denumita Verizon LTE Advanced, leaga doua sau trei canale wireless pentru a realiza un cablu mai masiv pentru telefoane sau alte dispozitive. Doua benzi pot oferi viteze de descarcare de pana la 225Mbps, in timp ce trei pot oferi pana la 300Mbps; viteza normala de descarcare este de 5-12Mbps.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

  
Sursa: www.computerworld.com