Solutii IT: D-Link anunta strategia de IP Surveillance si solutiile ce vor fi promovate in Europa

Noua strategie va fi aplicata atat pentru abordarea de noi piete din Europa cat si pentru cele existente.

Avand in vedere cresterea rapida a pietei de supraveghere IP si semnalele de scadere a numarului de proiecte pe vechile tehnologii analogice CCTV, D-Link a comunicat astazi strategia de supraveghere IP pentru Europa, anuntand noile solutii ce faciliteaza trecerea de la tehnologia CCTV analogica traditionala la supravegherea IP. Solutiile de supraveghere IP de la D-Link reprezinta rezolvarea problemelor tot mai numeroase cu care se confrunta companiile care inca utilizeaza tehnologiile traditionale CCTV, respectiv costul, calitatea imaginii, gestionarea si depozitarea informatiilor. Pe baza experientei privind camerele IP de retea, D-Link extinde portofoliul actual de produse si lanseaza trei noi camere de supraveghere IP: DCS-3710, DCS-6818 si DCS-5635.

Cu aceasta noua strategie de IP surveillance si cu solutiile anuntate astazi, D-Link vine in sprijinul firmelor pentru a migra de la invechita tehnologie analogica CCTV la supravegherea IP. Asigurand infrastructura completa a retelei de supraveghere IP, D-Link permite clientilor sa implementeze solutii bazate pe IP in retelele deja existente, ca parte integranta a procesului (usor si eficient din punct de vedere al costurilor) de migrare de la CCTV, asigurand ca toate dispozitivele vor fi compatibile”, declara Kevin Wen, Presedinte D-Link Europe. Pe de alta parte, Bogdan Mihalcea, Country Manager D-Link Romania, este de parere ca “Introducerea celor trei noi camere de supraveghere IP in portofoliul nostru reconfirma obiectivele D-Link si angajamentul de a ajuta companiile, institutiile academice si organizatiile din sectorul public din intreaga Europa sa faca tranzitia mai rentabila si solutiile de supraveghere IP, mai usor de gestionat.

D-Link lanseaza trei camere de supraveghere IP

D-Link anunta astazi lansarea a trei noi camere de supraveghere pe IP – DCS- 3710, DCS-6818 si DCS- 5635. Aceste noi camere pot fi integrate in infrastructura retelelor existente (wireless, pe cablu cu sau fara Power over Ethernet), switch-uri si dispozitive de stocare din cadrul firmelor, din sectorul public si educational, reprezentand o solutie end-to-end de IP surveillance.

– D-Link DCS-3710 – este o camera Megapixel de Zi & Noapte, echipata cu senzor CMOS 1/3” Megapixel WDR Progressive Scan CMOS, lentile 2.8-12 mm, iris auto DC auto iris lens si tehnologie WDR. DCS-3710 surprinde imagini atat ziua cat si noaptea, dar si imagini cu contrast puternic de lumina, gratie WDR-ului. in plus, filtrul detasabil ICR pentru functionare zi/noapte ofera detalii si calitate superioara a imaginii, la orice ora din zi. Camera DCS-3710 incorporeaza Power over Ethernet (PoE) si un slot de card SD, astfel ca poate fi instalata intr-o varietate de locatii.

D-Link DCS-6818 – este o camera de tip speed dome, prezinta performante deosebite si este ideala pentru aplicatiile de IP surveillance pentru companii. DCS-6818 are la baza tehnologia Sony 1” EX-View CCD, furnizand o calitate exceptionala a imaginilor. Tehnologia avansata SoC (system-on-chip) ofera o compresie video in timp real in formate MPEG-4 si Motion JPEG.
– D-Link DCS-5635 – DCS-5635 este o camera ce asigura performante ridicate pentru supraveghere profesionala si monitorizare la distanta. Aceasta camera prezinta pan si tilt, zoom optic si digital pentru versatilitate superioara. Zoom-ul optic 10x ofera nivelul de claritate necesar identificarii figurilor, placute de inmatriculare si alte detalii importante greu de distins daca s-ar utiliza doar zoom digital.

Simplu de trecut la supravegherea IP

Chiar daca este vorba de o firma noua, extinderea retelei IP existente sau de upgrade de la CCTV analogic, solutiile de supraveghere IP de la D-Link pot aduce maximum de eficienta, la costuri foarte avantajoase. Din moment ce majoritatea companiilor au deja infrastructura de retea instalata, implementarea echipamentelor va fi un proces simplu, cu o investitie minima. Produsele de IP surveillance de la D-Link pot fi usor integrate in retelele existente, compatibilitatea gamei de produse insemnand ca acestea pot fi integrate chiar si cu sistemul actual CCTV, fara a fi nevoie de refacerea intregului sistem.
Avantajele supravegherii IP

in ziua de azi, aplicatiile de monitorizare si supraveghere sunt deservite de CCTV, insa era digitala scoate rapid la iveala defecte in tehnologia analogica. Ca urmare, supravegherea IP este in ascensiune, depasind vanzarile de produse analogice CCTV – IPVideoMarket anticipeaza ca vanzarile de produse de supraveghere IP vor creste cu 200% in urmatorii doi ani.

D-Link este de parere ca firmele europene ar trebui sa inceapa sa faca aceasta trecere de la tehnologiile CCTV complexe, costisitoare si de calitate scazuta a imaginilor, catre IP surveillance. Principalele avantaje ale supravegherii pe IP, in comparatie cu CCTV, sunt:

  • Se evita folosirea cablurilor si a camerelor scumpe, prin utilizarea retelei existente, Power over Ethernet (PoE) si a functionalitatii wireless;
  • Eficienta din punct de vedere al costurilor, deoarece solutiile se pot conecta cu usurinta in retea, nu sunt necesare cabluri suplimentare iar camerele sunt mai accesibile;
  • Ofera imagini de calitate superioara, alaturi de posibilitatea de a recunoaste figuri si chiar numerele de pe placutele de inmatriculare ale autovehiculelor, ajutand astfel la identificarea infractorilor;
  • Stocare pe disc, la un cost redus, pentru indexarea si cautarea rapida a informatiilor arhivate, ceea ce inseamna ca organizatiile pot renunta la modul de cautare manual, lent si greoi impus de analiza CCTV;
  • Monitorizarea si controlul la distanta permite companiilor sa isi supravegheze sediul in orice moment, avand posibilitatea de a detecta si inregistra miscare, trimitand un e-mail, SMS sau alerte de fisiere, si de a notifica instantaneu un eveniment cum ar fi o spargere sau comiterea unei infractiuni.

Despre D-Link:

D-Link este un producator mondial de echipamente pentru retele, oferind produse inovatoare, de inalta performanta, intuitive atat pentru companii cat si pentru utilizatorii casnici. De aproape 25 ani, D-Link construieste „retele pentru oameni”, devenind designer, developer si producator mondial de produse si solutii pentru retele, wireless, stocare, securitate si IP surveillance.

Gama extinsa de solutii D-Link este ideala pentru mediile din intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri) si marile companii, dar si pentru acasa, fiind furnizate printr-o retea globala de parteneri si furnizori de servicii. D-Link intelege importanta accesarii datelor si continutului digital, a administrarii, securizarii si partajarii acestora, si a utilizat in premiera tehnologii IP pentru a oferi o Locuinta Digitala perfect integrata si experienta in retelistica pentru afaceri.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.smartnews.ro