Securitate IT: Win32/Conficker se afla in topul malware

Viermele Win32/Conficker este in momentul de fata cea mai raspandita amenintare informatica. Multitudinea de variante ale acestui cod malware a atins o cota globala de 12,47% din numarul total de amenintari informatice detectate de calculatoarele a milioane de utilizatori ESET Smart Security si ESET NOD32 Antivirus, la nivel mondial.

Viermele Conficker nu este programat doar pentru raspandirea prin internet, prin exploatarea unei vulnerabilitati de securitate mai vechi a sistemului Windows, ci este gandit si pentru auto-propagarea mediata prin stick-urile de memorie flash USB.

Dupa ce se integreaza automat in computer Conficker poate primi instructiuni de la distanta si transforma calculatorul gazda intr-un membru al unei retele botnet folosita de atacatori pentru propagarea spamului, putand totodata disemina si alte tipuri de amenintari informatice.

A doua amenintare aflata in top utilizeaza de asemenea mediile de stocare portabile pentru auto-propagare – un mix de troieni care exploateaza functia Autorun din Windows.

De-a lungul lunii, INF/Autorun a atins o cota de 5,90% din totalul amenintarilor globale.

De la luna la luna, Win32/Agent si-a majorat de asemenea cota de raspandire, atingand 3,65%, procent cu care se plaseaza pe pozitia numarul trei. Variantele acestei familii de troieni sunt concepute sa subtilizeze informatii confidentiale de pe computerele infectate.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.tehnopol.ro