Solutii IT – Backup: Acronis – ultima inovatie IT – Acronis Backup & Recovery 11

Acronis, renumit pentru solutiile de disk imaging, a lansat cea mai recenta versiune a software-ului sau de backup si recuperare de date, combinand backup-ul, restaurarea fisierelor si bare-metal.

Dedicat firmelor mici si mijlocii, Acronis Backup & Recovery 11 se ocupa cu gestionarea imaginlor masinilor virtulale (VM) recuperarea datelor si prevenirea dezastrelor informatice legate de informatiile stocate pe hard disk-uri si pe VM.

Am construit aceasta platforma de jos in sus rezultatul fiind o platforma unificata. Credem ca aceasta solutie ofera o solutie reala pentru nevoile clientilor.” A declarat Izzy Azeri, general manager Acronis pentru SUA.

Noul software are drept scop simplificarea nevoilor de recuperare in caz de dezastru (disaster recovery) si protectia datelor (data protection) in medii fizice, virtuale si cloud prin integrarea completa a solutiei Acronis de protectie a datelor. Software-ul include functii de cautare si catalogare a fisierelor stocate pe disk-ul local sau in sistemele tape. Fisierele pot fi cautate in functie de tip, nume sau momentul in care a fost facut backup-ul putand fi restaurate cu un singur mouse-click.

Acronis include deasemenea un documet (pas-cu-pas) generat automat de fiecare data cand administratorul de sistem incearca sa efectueze o restaurare bare-metal. „Acesta poate fi trimis prin email catre administrator sau partajat cu alte persoane intr-un sistem de file-share.”

Un alt upgrade al software-ului Acronis Backup & Recovery 11 este capacitatea de backup in paralel a VM-urilor. In versiunile mai vechi, backup-ul VM-urilor se facea secvential, cate unu, ceea ce a condus de multe ori la imposibilitatea de a satisface ferestrele de backup ale utilizatorilor. Prin implementarea solutiei de backup in paralel, utilizatorii pot face backup la atatea VM-uri cat le permite latimea de banda.

Utilizatorii pot efectua de asemenea backup-uri LAN-free cu cea mai recenta versiune, descarcand backup-ul de pe un application-server pe un server de backup separat conectat la SAN sau file-share.

Ca si in versiunea 10, software-ul suporta compresie de date incluzand deduplicare, desi versiunea Acronis Backup & Recovery 11 ofera suport pentru compresia VM-urilor de pe masini Red Hat Linux.

Update-uri viitoare vor suporta aplicatii cum ar fi Microsoft Exchange Server, server Microsoft SQL, sau alte OS-uri.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.itnews.com