Servicii IT: Microsoft isi muta serverul SQL pe Linux

Cand CEO-ul Microsoft Satya Nadella a aratat dragostea companiei sale pentru Linux – un sistem de operare open source caruia i se opunea anterior – ar fi firesc sa presupunem ca acest sentiment a venit cu cateva limitari .
SQL Server, unul dintre cele mai populare sisteme de gestionare de baze de date, precum si o bijuterie a imperiului software Microsoft, se muta in Linux .

Compania intentioneaza sa aibe SQL Server disponibil pentru Linux incepand cu mijlocul anului viitor„, vice-presedintele executiv Microsoft Scott Guthrie a declarat intr-un post pe un blog. Cei de la Microsoft doresc sa ofere o platforma de date atat pentru Windows cat si pentru Linux.

SQL Server pentru Linux isi va pastra caracteristicile cheie pe care utilizatorii le asteapta de la un sistem de gestionare de baze de date, inclusiv un serviciu de baze de date Stretch, care le permite administratorilor sa trimita documente din serverele locale pe Azure cloud pentru stocare, in timp ce le pastrarea accesibile pentru aplicatiile care care au nevoie de acces la bazele de date stocate.

Aceasta este o decizie extrem de importanta pentru Microsoft, permitandu-i sa ofere cunoscutul sistem de gestionare de baza de date pentru un set extins de clienti„, a declarat analistul IDC Al Gillen. „Prin adoptarea acestui produs-cheie de catre Linux, Microsoft isi dovedeste angajamentul de a fi un furnizor de solutii cross-platform.

Incepand cu ziua de luni, compania ruleaza un test beta privat al sistemului de gestionare de baze de date relationale ale SQL Server. Este inca neclar cand posibilitatea de a incerca SQL Server pe Linux va fi disponibila pentru publicul larg.

Toate acestea vin ca urmare a faptului ca Microsoft a trimis de asemenea prima versiune beta pentru SQL Server 2016 pentru Windows.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.itnews.com