Servicii IT: 5 motive pentru a inlocui acum partajarea de fisiere prin FTP cu Acronis® Backup & Recovery™

  
Multe companii si angajatii utilizeaza serverele Transfer Protocol ( FTP) pentru a partaja si primi fisiere, date si documente- atat cu cat si din parti externe. Cu toate ca FTP este relativ ieftin si destul de usor de utilizat, tehnologia dateaza din anii 1970. In lumea digitala si mobila de astazi, partajarea de fisiere FTP nu vine fara riscuri atunci cand vine vorba de manipularea datelor sensibile si partajarea de fisiere.
 

Iata cinci motive pentru care ar trebui sa se ia in considerare o alternativa la FTP:

 

  • FTP nu este o modalitate nesigura de partajare de fisiere: Avand in vedere riscurile masive actuale a compromiterii securitatii datelor corporative, nu exista companii care nu este preocupate de securitatea datelor. FTP-ul simplu nu ofera o criptare a datelor in tranzit sau in repaus, aparand posibilitatea sa lase informatii confidentiale expuse. Trimiterea de nume de utilizator si parolele prin FTP le lasa in clar, necriptate si vulnerabile amenintarilor cibernetice. De fapt, serverele FTP pot fi accesate cu orice client FTP, ceea ce face practic imposibla protejarea tuturor partilor participante.
  • FTP este dificil de utilizat: Pentru a trimite si a partaja fisiere cu un contact nou, un nou cont FTP trebuie configurat. Utilizatorii nu au acces in mod normal la administrarea serverului FTP iar de gestionare a proceselor FTP este departe de a fi user-friendly, astfel incat acestia trebuie sa se bazeze pe ajutorul unui administrator IT pentru a crea noi conturi, pentru a recupera parolele uitate si eliminarea conturilor celor nu mai au nevoie de acces. Acest lucru poate duce la conturi de utilizator care sunt lasate activate pentru prea mult timp si conturi utilizate la comun pentru a elimina timpul de asteptare pentru realizarea unui cont individual. Ambele aceste scenarii expun siguranta, securitatea si confidentialitatea datelor la riscuri.
  • Instrumentele de gestionare a FTP sunt complicate: Partajarea FTP nu permite in mod normal utilizatorilor si administratorilor sa stabileasca politici de eliminare automata a fisierelor . Fiecare fisier trimis de la sau catre un server FTP ramane pe server pana cand un administrator IT il sterge . Administrarea manuala a acestor fisiere nu un punct de interes focal pentru persoanele din IT, si reprezinta o alta vulnerabilitate inutila a securitatii.
  • FTP nu dispune de instrumente de audit adecvate: FTP ofera posibilitasi limitate pentru companii pentru a urmari transferuri de fisiere: cine a trimis ce, cui si cand. Prin urmare, in cazul unui atac pe serverul FTP, sau in cazul utilizarii de FTP pentru a sustrage informatii sensibile, companiile se lupta pentru a urmari, diagnostica sau realiza rapoarte cu privire la cauzele scurgerilor informationale. Fara posibilitatea de a oferi o pista de audit, partajarea FTP face dificila pentru companiile luarea de masuri necesare pentru a preveni scurgeri informationale viitoare, precum si realizare unor reglementari.
  • Nu va puteti baza pe FTP: Cand un fisier este trimis printr-un server FTP, expeditorul nu are nicio modalitate de a verifica daca destinatarul a receptionat sau a descarcat cu succes fisierul. In cazul in care apare o eroare in timpul transferului , expeditorul nu este notificat . Fara o verificare externa (de exemplu, prin e-mail, text sau apel vocal), este dificil de reperat momentul cand a fost facut un transfer de fisiere FTP cu succes.

Este timpul pentru inlocuirea FTP!

In cazul in care compania dumneavoastra este in continuare utilizatoare de FTP pentru partajarea de fisiere si colaborare, acum este un moment bun pentru a profita de o solutie moderna si sigura de sincronizare de fisiere, Acronis® Backup & Recovery™.
  

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

  
Sursa: www.acronis.com