Securitate IT: Majoritatea companiilor sunt tinte ale infractiunilor cibernetice

Un raport  lansat recent de Symantec a analizat impactul in crestere al infractiunilor cibernetice si a aratat ca majoritatea companiilor s-au confruntat cu un tip de atac cibernetic in ultimii doi ani.

Symantec a intervievat 1.000 de manageri IT din SUA si Europa in ianuarie. In documentul  Managed Security in the Enterprise Report aproape toti respondentii, 98%, au declarat ca organizatia lor a suferit o pierdere tangibila ca rezultat a unui incident de tip atac cibernetic. In plus, 46% au experimentat intreruperi ale activitatii iar 31% s-au confruntat cu furtul de informatii personale despre angajati si clienti. Alte 25 de procente au fost afectate de furtul de date privind compania.

Departamentele IT se confrunta cu o furtuna de probleme cand vine vorba despre protejarea organizatiilor: amenintarile devin mai grave, pierderile cresc”, a spus Grant Geyer, vicepresedinte al Managed Services la Symantec.

Raportul a mai aratat ca amentintarile cibernetice cresc rapid. Aproape jumatate din companiile americane, 46%, au spus ca amenintarile cibernetice au crescut in ultimii doi ani si se asteapta sa continue aceasta tendinta si in urmatorii doi ani. Majoritatea respondentilor, 88%, au experimentat un atac cibernetic in ultimii doi ani, 31% s-au confruntat cu ele in mod regulat iar 10% au fost afectati de un numar mare de atacuri.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.computerworld.com