Securitate IT: Cum sa reduceti costurile fara a afecta securitatea?

CISO-istii (chief information security ofiicers) trebuie sa se intoarca la lucrurile de baza pentru a reduce costurile departamentale. Este o perioda dificila pentru profesionistii din securitatea IT care se confrunta cu cresterea nivelului furtului de date si malware-ului in timp ce trebuie sa reduca bugetele.

Si amenintarile interne au crescut rapid, mai ales din cauza frustrarii angajatilor care simt ca munca lor este redundanta. Circa doua treimi din angajati recunosc ca fura informatii din companie atunci cand parasesc locul de munca, potrivit unei cecetari recente.

Noi, cei din securitate am fost putin lenesi atunci cand aveam bugete mari. Am implementat softuri pe care nu le-am folosit niciodata, chiar am achizitionat softuri pe care nu le-am implementat niciodata”, a declarat Paul Dorey, fostul CISO al BP.

CISO-istii trebuie sa se concentreze pe eficienta, automatizarea proceselor, standardizare si centralizare ori de cate ori este posibil. „Trebuie sa facem reduceri si sa eliminam orice suprapunere. Ganditi-va la software ca serviciu pentru securitate, evitand toate costurile legate de infrastructura si servere.”

Companiile ar putea lua in considerare chiar si softuri gratuite de securitate de pe Web insa trebuie sa fie extrem de atente la problemele legale, lipsa suportului si preocuparile legate de administrare.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.computerworld.com