Securitate IT: Care sunt problemele cu care se confrunta expertii in securitate IT?

Comunicarea importantei riscurilor de securitate si necesitatii investitiilor in acest sens pentru cei mai putin familiarizati cu domeniul nu este usoara, dar expertii din industrie afirma ca exista cateva tehnici care pot fi urmate pentru a iti sustine cazul in fata liderilor afacerii.

Nu ii poti convinge pe superiori in legatura cu amenintarile legate de peer-to-pear botnets sau Sectiunea 6 a Standardului de Securitate a Datelor PCI folosind acesti termeni de jargon tehnic.

Lucrurile trebuie explicate intr-un mod in care sa fie intelese de cei care iau decizii.
Profesionistii in securitate trebuie sa exprime exact riscurile, legate de bani sau reputatie, sa spuna exact cum ar putea fi afectata organizatia.

Pe langa obtinerea suportului material si organizational este importanta si contributia liderilor la procesul de convingere a tuturor din companie sa participe la succesul initiativelor.

Chiar si consultantii in securitate recunosc ca au uneori probleme in a-i convinge pe lideri privind motivul si modul cum poate fi rezolvata o problema. Deseori, cei din conducere cred ca problemele de securitate pot fi rezolvate prin instalarea unui produs si nu prin schimbari fundamentale ale modului in care fac afaceri.

Cea mai buna abordare a provocarilor de securitate, potrivit expertilor, este spargerea proiectului in componente mai mici care pot fi arhivate intr-o perioada mai scurta.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.computerworld.ro