Solutii virtualizare: VMware si Cisco colaboreaza la inovatia in cloud

Gama de inovatii tehnologice si imbunatatiri ale solutiilor integrate este rezultatul unei relatii strategice de patru ani VMware si Cisco au anuntat astazi noi inovatii tehnologice si imbunatatiri ale solutiilor de virtualizare combinate care ii ajuta pe clienti sa accelereze ritmul de adoptare cloud. Valorificand o relatie strategica si o colaborare tehnologica de peste patru ani, companiile, in colaborare cu parteneri din industrie, au dezvaluit o realizare revolutionara in virtualizarea retelei care va extinde gama de mobilitate a aparatelor virtuale in numeroase centre de date si medii cloud. Companiile au anuntat si imbunatatiri aduse unei serii de solutii de virtualizare desktop si infrastructura cloud menite sa dezvolte scalabilitatea, securitatea si performanta.

Informatii cheie:

VXLAN: realizare revolutionara in virtualizarea retelei

 • Reteaua locala virtuala extensibila, adica VXLAN, este urmatorul pas important in calea spre retele logice virtuale care pot fi create la cerere, oferind companiilor posibilitatea de a utiliza capacitatea de calcul si stocare pentru aplicatii critice in misiuni – oriunde aceasta este disponibila.
 • Pentru aplicatiile care functioneaza in cloud, managerii IT trebuie sa controleze accesul la date si aplicatii al fiecarui utilizator cu ajutorul retelelor logice pentru fiecare etapa a aplicatiei. VXLANva fi extins astfel incat sa integreze milioanele de retele logice necesare functionarii aplicatiilor in cloud, cu valorificarea eficienta a resurselor retelei.
 • VXLAN va suporta si aplicatiile care functioneaza in sisteme cloud hibride unde capacitatea de calcul provine dintr-o gama de resurse din sisteme cloud private si publice, VXLAN va oferi o tehnica de incapsulare a retelei cu identificatori de segment pentru a crea milioane de retele logice si pentru a permite deplasarea usoara a volumelor de munca intre centre de date si infrastructuri cloud.
 • Aceste segmente de retea vor suporta infrastructuri cloud ce suporta locatari multipli care necesita segmentare pentru mai multa securitate si conformare.
 • VXLAN, care se bucura de sprijinul multor vanzatori importanti din industrie, a fost transmisa catre Internet Engineering Task Force (IETF –organizatia de promovare a standardelor in Internet) in vederea standardizarii, iar pe pagina web IETF este disponibila si o versiune preliminara a specificatiilor pentru.
 • VMware a facut o demonstratie a tehnologiei VXLAN in timpul prezentarii principale din cadrul sesiunii generale, realizate astazi la Vmworld de catre Steve Herrod, Director Tehnic al VMwaresi vicepresedinte senior al departamentului de Cercetare si Dezvoltare. De asemenea, in timpul sesiunii Cisco Super de astazi, Soni Jiandani, vicepresedintele senior al departamentului de Tehnologie pentru Servere, Acces si Virtualizare, va evidentia avantajele aduse de inovatia in cloud.
 • Cisco si Vmware – performanta record in virtualizare:
 • Sistemul de calcul unificat (UCS) Cisco a stabilit un nou record mondial pentru standardul VMmark® 2.1 al VMware, standardul de performanta cloud al industriei de profil.
 • Cisco UCS a obtinut cel mai mare scor inregistrat vreodata pentru standardul VMware VMmark 2.1 cu un avantaj al performantei de 21% fata de alte servere cu un numar identic de procesoare core.
 • Standardul VMware VMmark 2.1 modeleaza un mediu cloud tipic, folosind caracteristici cheie VMware vSphere® cum ar fi VMware vMotion®, VMware Storage vMotion® si VMware Distributed Resource Scheduler pentru e echilibra volumul de munca in toate resursele disponibile in cloud.
 • Extinderea solutiilor de virtualizare desktop de la Cisco si VMware<
 • Virtualizare desktop: In noiembrie anul trecut, Cisco si VMware au anuntat o solutie de virtualizare a desktop-ului bazata pe sistemul Cisco Virtualization Experience Infrastructure (VXI) si pe VMware View™ 4.5. Cisco si VMware extind solutia VXI pentru a suporta VMware View 5, dar si integrari cu suita Cisco de solutii de colaborare.
 • Spatiu de lucru colaborativ: VMware View si Cisco Unified Communications ofera un spatiu de lucru colaborativ care va cuprinde controlul apelurilor si o scalabilitate sporita cu VMware vSphere 5, VMware View 5, Cisco Unified Communications (UC) si Cisco Unified Computing System (UCS).
 • Clienti desktop virtual: VMware View 5 va fi disponibil pe terminalele Cisco Cius si Cisco Virtualization Experience Clients (VXC) 2100 si 2200, oferind utilizatorilor un acces foarte sigur si in timp real la continutul si aplicatiile de afaceri, oricand si oriunde, fara compromisuri in ceea ce priveste experienta extrem de colaborativa a utilizatorului.
 • Click-to-Call: VMware View cu WebEx Connect 7 permit comunicarea de tip Click-To-Call intre utilizatorii care folosesc WebEx Connect in interiorul desktop-urilor virtuale VMware View, permitand utilizatorilor sa comunice mai eficient.
 • Infrastructura cloud: ridica stacheta pentru livrarea IT sub forma de serviciu
 • Platforma imbunatatita pentru infrastructura cloud: Solutiile combinate de la Cisco si VMware au fost imbunatatite cu cele mai noi solutii VMware vSphere 5 si Cisco UCS 2.0 pentru a oferi o baza solida in cloud computing. Solutiile imbunatatite ofera capacitati mai bune de gestionare cloud pentru virtualizarea celor mai dificile aplicatii si volume de lucru critice in afaceri.
 • Infrastructura cloud la cerere: Tehnologia VXLAN va fi suportata in switch-ul virtual VMware vSphere 5, VMware vCloud® Director 1.5 si Cisco Nexus 1000V, oferind o infrastructura cloud la cerere care imbunatateste experienta utilizatorului final. Pe langa tehnologia VXLAN, Cisco Nexus 1000V si VMware vCloud Director 1.5 vor oferi capacitati de auto-desfasurare pentru a simplifica instalarea si livrarea izolarii retelei pe baza de VXLAN care faciliteaza depanarea si gestionarea aplicatiilor care functioneaza in cloud.
 • Infrastructura cloud sigura: Pentru a imbunatati si mai mult securitatea in infrastructuri cloud cu locatari multipli, Cisco prezinta o demonstratie de firewall Virtual ASA pentru Nexus 1000V si intentioneaza sa integreze firewall-ul Virtual ASA de la Cisco cu VMware vCloud Director.
 • Gestionare simplificata: Cisco UCS 2.0 automatizeaza dotarea cu hypervisor prin integrarea VMware vSphere 5 Auto Deploy cu UCS Manager. Administratorii pot desfasura acum mai multe noduri VMware vSphere legate la o singura imagine boot Auto Deploy intr-o singura operatiune, spre deosebire de mai multe etape manuale cu sisteme traditionale. Aceasta integrare accelereaza livrarea serviciilor IT si reduce posibilitatile de producere a erorilor prin impunerea politicilor de configurare a serverului si retelei cu imagini VMware vSphere.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.cisco.com/ro