Solutii IT: Universitatea MIT introduce DuoSkin: tatuaje temporare care functioneaza precum o interfata pe piele ce interactioneaza cu computere si dispozitive mobile

MIT Media Lab, in parteneriat cu Microsoft Research a introdus un nou concept pe piata: DuoSkin, un proiect care utilizeaza tatuaje temporare ca si interfete conectate ce pot fi utilizate intr-o varietate de moduri

DuoSkin, dupa cum este descris de producatori, este un proces de fabricatie care permite crearea de dispozitive personalizate functionale care pot fi atasate pe piele de utilizatori. Proiectul, dupa cele relatate, s-a nascut din tendinta crescanda a adoptarii de tatuaje temporare metalice, facand din DuoSkin o fuziune dintre un trend existent si utilitatea functiilor oferite de produs.

Tatuajele temporare folosite in DuoSkin sunt realizate din foite de aur metalic, un material ieftin si neinvaziv ce rezista uzurii purtarii de zi cu zi. Acesta este materialul care poate fi vazut uneori deasupra unui desert, si a devenit materie de baza pentru DuoSkin datorita pretului accesibil si conductivitatii sale crescute. Foita este ulterior combinata cu alte materiale pentru a crea produsele proiectului.

Duoskin poate fi utilizat in trei moduri: ca si interfata de intrare, ca si interfata de iesire sau de comunicare. Ca interfata de intrare, tatuajul poate fi folosit pentru a transforma pielea intr-un trackpad sau cursor pentru a controla dispozitive mobile conectate sau computere. Ca interfata de iesire, acesta este capabil sa isi schimbe culoare in functie de temperatura pielii. In cele din urma, Duo Skin pot sa contina date care sunt detectaet de alte dispozitive care utilizeaza tehnologia wireless NFC.

Cercetatorii sustin ca pielea poate servi ca punte intre digital si fizic si poate fi in acelasi timp un adjuvant al exprimarii artistice.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

  
Sursa: www.techtimes.com