Solutii IT: Red Hat a devenit prima companie open-sourse ce valoreaza 2 miliarde de dolari

   
Red Hat a fost prima companie Linux valorand un miliard de dolari, acum este prima companie open-source ce valoreaza 2 miliarde de dolari

 
Unii oameni inca nu cred ca poti face bani din Linux si software-ul open–source, lucru discreditat de Red Hat care tocmai a devenit prima companie open-source cu un venit substantial de 2 miliarde de dolari.

 
Jim Whitehurst, presedinte Red Hat sustine:Intreprinderile adopta din ce in ce mai mult infrastructuri Cloud hibride si tehnologii open-source pentru stimularea puternica a productivitatii;. Whitehurst continua: Clientii cer tehnologii care sa permita modernizarea dezvoltarii, implementarii si a managementului ciclului de viata al aplicatiilor in medii cloud hibride. Multi se bazeaza pe Red Hat pentru a oferi atat infrastructura, cat si platformele de dezvoltare ale aplicatiilor pentru rularea programelor intreprinderilor lor in mod consecvent si fiabil in Cloud atat fizic si virtual, in Cloud privat cat si in mediile Cloud publice.

 
Pentru intregul an fiscal 2015, veniturile totale ale Red Hat au depasit 2 miliarde de dolari. Whitehurst considera ca acest lucru se datoreaza mediului Cloud, venitul din abonamente Red Hat putand fi atribuit in mare parte produsului pilot: Red Hat Enterprise Linux. Cu toate acestea, RHEL, care este acum disponibil si pe Microsoft Azure, devine incet un sistem de operare Cloud proeminent.
 

Specialistii preconizeaza ca in anul 2016 Red Hat se asteapta sa vada intre 2,3 miliarde de dolari pana la 2,4 miliarde de dolari. Daca acest trend continua, Red Hat ar trebui sa devina cu usurinta prima companie open-source cu un venit de 3 miliarde de dolari.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

  
Sursa: http://www.zdnet.com/