Solutii IT: Cum sa folositi Repair Disc in Windows 7

In Windows7, Microsoft a creat o aplicatie care construieste un disc de reparare bootabil. Pornirea calculatorului cu aceasta unealta va permite sa rulati utilitati de reparare automate sau manuale pentru rezolvarea problemelor obisnuite.

In continuare va vom arata cum sa folositi aplicatia:

  1. Apasati pe meniul Start. Scrieti Repair si apasati pe Create a System Repair Disc. Introduceti un CD sau DVD in unitatea dvs. optica si apasati Create disc. Procesul va dura cateva minute. Odata ce s-a terminat, scoateti disc-ul si etichetati-l.
  2. Pentru a folosi disc-ul, puneti-l in unitatea optica si restartati calculatorul. Asigurati-va ca BIOS-ul PC-ului este setat sa booteze de pe unitatea optica. Apasati orice tasta cand vi se solicita si utilitarul pentru reparare ar trebui sa se incarce automat. Selectati tipul tastaturii si apasati Next. System Recovery se va uita acum dupa instalarea Windows 7. Cand este gasita, apasati Next.
  3. Repair Disc va cauta defecte. Daca nu gaseste nimic, va va intreba daca doriti sa trimiteti un raport de eroare online. Puteti, de asemenea, sa apasati pe Advanced Tools pentru a accesa optiunea System Recovery. Aceasta va permite rularea System Restore, diagnosticarea memoriei sau Command Prompt pentru rularea unor unelte de diagnosticare – desi aceasta solutie este pentru utilizatorii avansati.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.itstiri.ro