Solutii IT: Continuitatea – principalul motiv pentru virtualizare

Teama de o posibila intrerupere a activitatilor este principalul motiv pentru care companiile aleg sa-si virtualizezecentrele de date, potrivit unui sondaj realizat de vendorul VMware.

Sondajul online, la care au participat 1.038 de clienti VMware din America de Nord, Europa si Asia Pacific a aratat ca 45% din respondenti au ales continuitatea afacerii ca principala motivatie din spatele utilizarii virtualizarii. Consolidarea serverului, care duce la reducerea costurilor, a ocupat lucul secund, cu 40 de procente.

30% din clientii VMware au citat imbunatatirea usurintei administrarii in timp ce 25% au indicat intentia de a creste numarul aplicatiilor importante virtualizate din companie. O varietate de aplicatii, bazate atat pe Windows cat si pe Linux, sunt virtualizate de companii in prezent, potrivit sondajului. Aplicatii Microsoft ca Dynamics GP, Exchange, SharePoint si SQL server sunt printre cele mai des virtualizate aplicatii, alaturi de aplicatii NET-based customizate. Alte alegeri populare includ produse SAP, Lotus Notes si Oracle ca PeopleSoft etc.

Respondentii familiarizati cu conceptul de virtualizare desktop au citat accesul la distanta ca cel mai important motiv pentru implementarea acestui tip de virtualizare.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.vmware.com