Solutii IT: Conceptul de holoportare inventat de Microsoft redefineste comunicarea fata-in-fata

  

Microsoft a aratat ce intelege prin teleportare mai exact, „holoportare„, concept proiectat pentru a transmite modele 3D ale oamenilor oriunde in lume.

 

Holoportarea – care foloseste camere video pentru scanare, comprima, transmite si reconstruieste scanarile 3D ale HoloLens de la Microsoft.
 
Tehnologia permite purtatorilor de casti de realitate augmentata si virtuala sa vada si sa interactioneze cu alti utilizatori la distanta in 3D, ca si cum s-ar afla in acelasi loc, potrivit Microsoft.
 
Holoportarea face ca interactiunea cu alti interlocutori de la distanta sa fie la fel de naturala precum comunicarea fata-in-fata, a declarat compania.
 


 
Proliferarea hologramelor in case si spatii de munca va depinde de cat de bine poate Microsoft sa livreze aceasta tehnologie, potrivit lui Charles King, analist principal pentru Pund-IT.
 
Compania nu este singura care actioneaza in spatiul de realitate augmentata – alte nume grele, precum Intel sunt de asemenea active. Dar tehnoligiile Microsoft complementare, precum software-uri pentru consumatorii finali si companii, jocuri si hardware pentru divertisment si servicii precum Skype ar trebui sa permita companiei sa avanseze mai eficient in RA (realitatea augmentata) decat multi altii.
 
Utilizarea de holoconferinte ca si modalitate de comunicare in mediul business poate dura ani, avand in vedere costurile masive pe care acesta tehnologie le implica actual. Se preconizeaza ca in aproximativ 7 ani, vor exista mai multi oameni care vor depinde de acest tip de tehnologie decat cei care nu o vor folosi iar echipamentul folosit va fi mai compact, wireless, la un pret acceptabil si susinut de aplicatii web numeroase.
 
Compania a indicat ca acesta tehnologie va avea un pret de aproximativ 3000 $ si va fi lansata undeva in ciclul de viata al Windows 10.
  

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

  
Sursa: www.technewsworld.com