Solutii IT: Cloud computing-ul, bine primit in Romania

Specialistii IT din Romania considera cloud computing-ul ca fiind o tehnologie viabila a viitorului, arata un sondaj realizat printre profesionistii din domeniu.

Sondajul realizat de compania BRINEL releva atat deschiderea pe care profesionistii IT o au fata de
implementarea solutiilor de tipul cloud computing in companiile in care lucreaza, cat si opiniile referitoare la nivelul de pregatire al pietei locale, din punct de vedere tehnic, pentru o astfel de tehnologie.

Astfel, 63% dintre participanti considera ca piata IT din Romania este pregatita pentru cloud computing – in principal datorita conexiunii de mare viteza la internet de pe plan local, a investitiilor facute in retehnologizare, dar si a personalului competent, pregatit sa implementeze si sa foloseasca servicii bazate pe cloud computing.

Cei care au oferit un raspuns negativ la intrebarea „Considerati ca piata din Romania este pregatita pentru cloud computing?” isi motiveaza optiunea prin argumente ce vizeaza lipsa de informare a persoanelor cu putere de decizie din companii, investitiile reduse in tehnologiile noi in perioada de criza, precum si reticenta existenta in unele organizatii fata de externalizarea serviciilor IT.

Potrivit sondajului, 62% dintre respondenti prefera crearea propriului cloud, in timp ce restul de 38% sunt dispusi sa apeleze la un furnizor extern. In ceea ce priveste principalele griji pe care specialistii IT le-au identificat in cazul in care ar apela la cloud computing, acestea se refera la confidentialitatea datelor (21%), securitate (20%) si disponibilitatea serviciilor sau a datelor (16%).

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.chip.ro