Securitate IT: Yahoo confirma o noua bresa de securitate care afecteaza mai mult de un miliard de conturi

Aceasta sesizare noua difera de cea din luna septembrie, cand au fost afectate 500 de milioane de conturi Yahoo.

Yahoo tocmai a dezvaluit ca, in august 2013, cineva a furat date de la mai mult de un miliard de conturi. In septembrie, compania a anuntat ca in anul 2014 a existat o bresa de securitate care a afectat aproximativ 500 de milioane de utilizatori, cu toate acestea, considera ca aceste doua incidente sunt „probabil separate”. In plus, compania spune este posibil ca aceiasi hackeri ca cei din bresa din 2014 au sapata in codurile sale si si-au dat seama cum sa creeze cookie-uri ce vizau anumite conturi.

Aveti nevoie de o diagrama pentru a putea tine evidenta tuturor felulilor in care contul vostru a fost afectat? Exista o pagina FAQ care incearca sa ajute utilizatorii sa isi dea seama ce informatii au fost furate, cand a avut loc furtul si cum ar putea fi afectati.

Cu toate acestea, dimensiunea masiva a acestei brese inseamna ca informatiile utilizatorilor Yahoo, inclusiv „nume, adrese de e-mail, numere de telefon, datele de nastere, parole trunchiate (folosind MD5) si, in unele cazuri, intrebari de securitate criptate sau decriptate si raspunsuri” sunt potential expuse. Compania incearca sa contacteze utilizatorii care ar putea fi afectati, astfel incat nu ar trebui sa fie trimis un mesaj cat de curand, in timp ce intrebarile de securitate si raspunsurile acestora au fost anulate. Desigur, daca ati utilizat aceleasi informatii pentru un raspuns de securitate in alta parte, atunci hackerii le-ar putea folosi.

Ancheta de securitate Yahoo este in plina desfasurare, iar utilizatorii care sunt nevoiti sa reseteze parolele si intrebarile de securitate (din nou) sunt doar o parte a puzzle-ului. Este neclar modul in care aceste noi dezvaluiri afecteaza achizitia companiei in valoare de 4830000000 $ de catre Verizon. Rapoartele anterioare au indicat ca Verizon ar putea fi in cautarea unor metode de a obtine o reducere sau o cale de iesire din afacere cu totul, iar aceasta veste proasta, probabil, nu va ajuta.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

  
Sursa: www.engadget.com