Securitate IT: Vulnerabilitate 0-day in Adobe Reader – exploit semnat digital

O noua vulnerabilitate de securitare a fost descoperita in produsele Adobe Reader si Acrobat. Asa cum suntem instiintati de Roel, expert al Kaspersky Lab, aceasta vulnerabilitate este foarte exploatata. Unul din lucrurile care atrage atentia este tehnologia de programare ROP care ii permit sa treaca de protectia ASLR si DEP din Windows Vista si Seven.

Majoritatea vulnerabilitatilor din fisierele PDF permit descarcarea de continut malitios. De aceasta data fisierul PDF contine codul malitios. Acesta creeaza un fisier executabil in directorul %temp% pe care va incerca sa il si execute. Ce este si mai interesant este ca fisierul este are semnatura digitala valida pana in 29 octombrie, a.c. Semnatura digitala apartine unei Cooperative de Credit din Statele Unite ale Americii si este semnat de VeriSign.

Nu este prima data cand creatorii de malware se folosesc de semnaturile digitale furate pentru a semna exploit-uri. Sa ne amintim doar de Stuxnet. Sa speram ca stuxnet nu a insemnat “un nou trend” si ca semnarea digitala a malware-ului se va opri.

Puteti inlocui adobe Reader cu PDF X-Change Viewer, Foxit PDF Reader sau Sumatra. Toate acestea fiind soft-uri gratuite, ultimul fiind open-source.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.worldit.info