Securitate IT: Un virus periculos ar putea ataca astazi retele de computere din intreaga lume

Un virus periculos a infectat deja 15 milioane de calculatoare. Intre ele cele din Parlamentul britanic si computerele ministerelor apararii din Marea Britanie, Franta si Germania. Exista informatii potrivit carora virusul si-ar schimba forma si modul de operare incepand cu data de 1 aprilie.

Unele surse vorbesc chiar de servere dedicate care, incepand cu miezul noptii vor trimite milioane de mailuri infectate si atacuri asupra retelelor de computere din intreaga lume.

Desi se asteapta ca viermele sa atace astazi, specialistii atentioneaza ca aceasta nu este o gluma.

Conficker se imprastie fara a avea nevoie de oameni, miscandu-se de la un computer la altul printr-o bresa de securitate din sistemul de operare Windows. Bresa a fost rezolvata in octombrie, dar daca nu aveti activate updatarile automate, ati putea fi vulnerabili.

Cu toate acestea, unii specialisti in informatica sustin ca desi pericolul exista, este exclus un scenariu apocaliptic.

Din fericire, companiile ce realizeaza antivirusi au reusit sa puna la punct instrumente de indepartare a viermelui, ce pot fi gasite pe site-urile organizatiilor. Asa ca, daca sunteti infectati, rugati un prieten al carui computer nu este infectat sa va downloadeze instrumentul de indepartare.

Conficker opreste accesul computerului la site-urile companiilor de antivirusi, precum şsi la site-ul Microsoft, pentru a nu putea downloada software-ul necesar pentru devirusare.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.realitatea.net