Securitate IT: Trend Micro: aplicatie gratuita de securitate

Cel mai recent plug-in de securitate Trend Micro, Browser Guard 2010, poate fi descarcat gratuit de pe pagina producatorului.

Aplicatia Browser Guard este un plug-in pentru browser, care protejeaza proactiv utilizatorii de Internet impotriva amenintarilor malware, identificand paginile web malitioase si blocand amenintarile ainainte de a putea infecta calculatorul utilizatorului.

Trend Micro Browser Guard poate proteja utilizatorii de amenintari avansate de pe internet, cum ar fi atacurile Hydraq si Aurora Zero-day. Aceste tipuri de atacuri mai multe tipuri de malware, care afectează diferite modalităţi de comunicare – mail, web şi fisiere transmise si profita de vulnerabilitati necunoscute sau zero-day din Internet Explorer (IE).

De cele mai multe ori, cyber-criminalii introduc malware JavaScript in pagini web, în speranta ca cei care utilizeaza versiuni vulnerabile ale browserelor IE vor vizita aceste pagini si vor descarca din greşeală fisierele respective pe computerele lor.

Browser Guard protejează utilizatorii de acest tip de atacuri analizand si blocand, ulterior, script-ul maliţios JavaScript sa exploateze vulnerabilitatile si sa efectueze activitsti rau intentionate de pe computerul utilizatorului.

Pentru asigurarea unui nivel ridicat de securitate, Browser Guard colaboreaza cu infrastructura Trend Micro Smart Protection Network, protejand utilizatorii de fiecare data cand se conecteaza online.

Sistemele de operare suportate de noua aplicaţie sunt Microsoft Windows XP Home/Professional, (actualizat cu ultimul SP) Windows Vista (actualizat cu ultimul SP) si Microsoft Windows 7.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.chip.ro