Securitate IT: Securizati-va punctele sensibile ale datelor dumneavoastra

Una dintre cele mai mari probleme care trebuie sa fie depasita in domeniul securitatii afacerilor, consta in aflarea acelor zone pe care trebuie sa le securizati: nu exista niciun manual ce poate fi descarcat sau “un model pentru orice”. Securizarea afacerii dvs. este pur si simplu un exemplu pentru a analiza zonele dumneavoastra potentiale pentru pierderile de date si de asemenea, trebuie sa vedeti vectorii de atac care pot corespunde afacerii dvs., gasind acele puncte slabe, puteti urma mai apoi sfaturilor cu privire la cele mai bune metode pentru a acoperi aceste lacune.

Informatia inseamna putere

Exista o multime de informatii disponibile pentru dumneavoastra. Expertii de securitate si specialisti sunt disponibili in toate formele si marimile si exista in aproape fiecare colt al globului. Obtinerea sfaturilor este usoara, dar asigurati-va ca in cazul in care este posibil solicitati acel sfat de la mai multe surse. De asemenea, trebuie sa aveti in vedere faptul ca lumea IT evolueaza intr-un ritm foarte alert, astfel a tine pasul cu cele mai noi tehnici poate fi o provocare in sine.

Educatia reprezinta un element diferentiator

Intr-un mediu de afaceri veriga cea mai slaba este utilizatorul final, lucru bun este ca de asemenea, reprezinta atuul dvs. cel mai puternic. Apeland la personal in lupta impotriva criminalitatii informatice nu este la fel de dificil precum pare: utilizarea educatiei pentru a invata personalul dvs. cu privire la amenintarile actuale si modul in care acestea sunt livrate poate face diferenta cand cineva va da clic din greseala pe link de phishing sau cand va vizita un site web compromis dintr-un e-mail spam . Facandu-i sa se simta parte integranta a securitatii de afaceri este un aspect important in pastrarea intregii afaceri in conditii de siguranta.

Fiti proactivi- este un lucru esential

Securizarea elementelor hardware si software este o sarcina in curs de desfasurare. Analizand modul in care datele se muta in si din interiorul companiei dumneavoastra va va da o indicatie a zonelor ce trebuie securizate. De asemenea, asigurati-va ca exista o procedura documentata stabilita atunci cand se adauga ceva nou la infrastructura, schimbati parolele implicite, actualizati firmware-ul si asigurati-va ca cele mai recente update-uri sunt instalate si actualizate in mod regulat. Software de securitate multi-stratificat este o necesitate si trebuie instalat pe fiecare punct final si pe fiecare server.

Un stil de lucru flexibil vine cu riscuri

Permitandu-le angajatilor dumneavoastra sa lucreze de pe drum sau de la domiciliu inseamna ca accesarea retelei din toata lumea a devenit din ce in ce mai usor si practic o necesitate. Cu acea usurinta vine potentialul pentru deschiderea retelei cu scopul de a abuza, de a pierde datele de conectare sau de fi supusi hacking-ului contului de social media sau conexiunilor nesigure de Wi-Fi, care ar putea pune compania la un risc.

Orice fel de informatie este valoroasa si cautata

Virtualizarea este atat de simpla in aceste zile, mai ales daca aveti o multitudine de servere este mai usor decat oricand. Daca aveti de gand sa gazduiasca serverele in companie, asigurati-va ca folositi sisteme de operare sigure pentru servere si cel mai recent software instalat pe ele si care sa aiba patch-urile la zi. Acestea sunt in fond “portile” (gateway-urile) deschise pentru restul lumii si vor fi supuse unui risc semnificativ de atac, eventual, cu o frecventa zi cu zi: nu va lasati pacaliti gandindu-va ca datele dumneavoastra sunt nesemnificativ sau de niciun folos pentru oricine altcineva, toate datele, inclusiv ale dvs. au o valoare.

Backup-urile regulate sunt esentiale

Ransomware-ul este una dintre piesele cele mai distructive de malware sin zilele noastre, prin urmare, este foarte important sa luati in considerare si sa planificati corect sistemul de back-up. Luati in considerare nevoia de backup point-in-time, frecventa si localizarea acestor copii de rezerva stocate sunt toate foarte importante si din nou ajutorul profesional este disponibil rapid si ar trebui sa fie utilizat daca nu sunteti siguri.

Bifati toate obiectivele

Este usor sa cititi aceste lucruri si sa credeti ca asigurarea afacerea dvs. este complicata si costisitoare si in unele cazuri poate fi, dar ca cele mai multe lucruri din afaceri este doar un caz de analizat si de bifat toate casetele. Odata ce aveti un plan, utilizati internetul pentru a testa ceea ce ati facut: exista mai multe optiuni pentru teste de penetrare, pentru a vedea unde sunteti vulnerabili, testati-l, reparati-l si testati din nou. Daca salvati bani prin a face nimic, va fi doar o chestiune de timp inainte ca aceasta abordare sa va coste de zece ori ceea ce ati crezut ca ati salvat la inceput.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

  
Sursa: blog.eset.ro