Securitate IT: Securitatea tabletei- este la fel de buna ca cea a telefonului dumneavoastra?

Fireste, cand vine vorba de securitatea echipamentelor mobile, o atentie deosebita este indreptata catre smartphone-uri. Nu este un lucru atat de surprinzator, deoarece aceste computere miniaturizate la dimensiunea potrivita pentru a intra intru-un buzunar au preluat rapid cele mai multe aspecte ale vietii personale si profesionale. In consecinta, securitatea acestora este de o importanta capitala aici.

In mod similar, tabletele au o functionalitate cheie in multe case, precum si in multe birouri sau locuri de munca. Cu toate acestea, se pare ca abordarea noastra cu privire la securitatea informatica cu aceste dispozitive nu este la fel de atenta ca si in cazul telefoanelor inteligente (care, uneori, ar putea fi si mai buna).
Acest scurt articol are scopul de a atrage atentia asupra catorva lucruri cheie pe care ar trebui sa le realizati pentru a va mentine securitatea tabletelor, astfel incat oriunde va aflati, indiferent de ce faceti, puteti fi la fel de increzatori ca este posibil ca infractorii cibernetici sa fie tinuti la distanta.

La urma urmei, cu vestile conform carora Android, a depasit pentru prima data Windows drept “cel mai popular sistem de operare din lume, in ceea ce priveste utilizarea internetului“, suntem intr-un punct de varf. Si infractorii cibernetici sunt in totalitate constienti de acest lucru.

Rezumati-va la aplicatiile oficiale

Asigurati-va ca descarcati aplicatii legitime, de incredere, filtrate eficient contra intentiilor malware, din magazinele oficiale de aplicatii.Dar si aici trebuie sa fii in garda, deoarece aplicatiile malitioase isi pot face loc si pe aceste platforme, asa cum a subliniat recent Lukas Stefanko, ESET.

Blocati accesul neautorizat cu atentie

Blocati dispozitivul cu un cod PIN sau cu o parola unica si schimbati acest lucru in mod regulat, pentru a va asigura ca numai dumneavoastra accesati dispozitivul .De asemenea, daca utilizati tableta intr-un spatiu public sau la serviciu, asigurati-va ca dispozitivul dvs. se va bloca automat in cel mai scurt timp posibil.

Utilizati o solutie de securitate inteligenta

Instalati o solutie de securitate specifica unui dispozitiv mobil, una proiectata special pentru sistemul dvs. de operare.
O astfel de solutie ofera o varietate de masuri de securitate, inclusiv blocarea la distanta, anti-phishing, urmarirea locatiei si capacitati de stergere de la distanta.

Adoptati o atitudine proactiva de precautie in privinta Wi-Fi-ului public

Nu alegeti sa va conectati automat la hotspot-urile publice Wi-Fi; dezactivati aceasta caracteristica pe tableta.
S-ar putea sa para incomod, dar, facand acest lucru, preluati in mod activ controlul asupra securitatii dispozitivului. Iata cateva sfaturi suplimentare pentru accesul acestor retele.

Intotdeauna aveti grija de securitatea dvs.

De la navigarea pe internet pana la chat-ul pe social media sau procesul de online banking fiti atenti la semnele care arata ca ceva nu in regula.
E-mailurile nesolicitate care va cer sa faceti clic pe un link scurtat si prietenii care partajeaza promotii prea bune pentru a fi adevarate adevarate pe aplicatiile messenger sunt doua exemple de activitati rau intentionate.
Acesr articol compact, care trateaza succint securitatea tabletelor, ce se concentreaza asupra unor domenii esentiale care s-au dovedit a fi puncte slabe atunci cand vine vorba de securitatea mobila.

Folositi-va simtul practic, fiti vigilenti si niciodata nu subestimati infractorii cibernetici – vor cauta orice oportunitate, oricat de mica, pentru a exploata datele utililzatorilor. Nu le oferiti satisfactia. Fii intelepti cibernetic si bucurati-va de toate avantajele care vin odata cu detinerea unei tablete.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

  
Sursa: blog.eset.ro