Securitate IT: Multe routere vin cu vulnerabilitati de securitate

  
Router-ul wireless pe care oamenii il folosesc pentru a se conecta la internet acasa devin o tinta tot mai populara pentru hackeri.
 
Dupa o analiza a 20 dintre cele mai vandute routere s-a constatat ca jumatate dintre dispozitive au deficiente de securitate. Zece dintre aceste dispozitive nu au indrumat utilizatorii pentru a verifica daca exista actualizari software in timpul procesului de instalare, desi in unele cazuri existau actualizari disponibile online.
 
Prin vizarea routerelor nesigure, hackerii pot fura informatii sensibile pe care utilizatorii le trimit prin intermediul conexiunii la internet. Chiar si datele criptate pot fi vizate in unele scenarii.
 
Routerele incarcate cu un software depasit au devenit o tinta tot mai populara pentru hackeri, in timp ce browserele de internet au devenit mult mai securizate datorita actualizarilor automate. Routerele sunt dificil de a se pastra securizate, deoarece multi utilizatori nu sunt constienti ca sunt disponibile noi actualizari de securitate, sau nu se deranjeaza pentru actualizarea dispozitivelor chiar daca sunt alertati.
 
Dispozitive de la producatorii cunoscuti de routere precum Belkin, Linksys si Netgear, au fost vandute cu firmware invechit.
 
Problemele legate de securitatea routerelor probabil se vor imnulti, tot mai multe dispozitive fiind conectate la internet.
 
 

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

   
Sursa: www.weezit.ro