Securitate IT: Cateva sfaturi pentru securitate

Securitatea in zilele noastre este una din cele mai importante lucruri. O singura parola compromisa ne poate duce in faliment, ne poate seca toate conturile bancare, ba chiar poate face lucruri mult mai rele. Din aceste motive si multe altele, este bine sa va blindati conturile si sa le tineti ascunse de ochii indiscreti.

Securitatea datelor dumneavoastra depinde de cateva detalii simple. Detalii pe care le voi mentiona si explica in cele ce urmeaza.

Utilizarea caracterelor non-alfabetice

Majoritatea utilizatorilor evita utilizarea caracterelor de acest fel, mai ales in cadrul parolelor. Folosirea acestor caractere, combinate cu cele alfa-numerice, duc la sporirea gradului de dificultate al parolei. In acest fel creste si securitatea datelor dumneavoastra.

Folosirea stigmatelor

Combinarea/Convertirea poreclelor, datelor personale si a diferitelor fraze pentru a obtine o parola. In acest fel parola devine nu doar usor de retinut, ci si excelent de buna. De exemplu: “Fac blogging de 2 ani.” devine “fbd2a”.

Schimbarea regulata a parolei

In cazul in care nu puteti pastra confidentialitatea parolelor cand va accesati conturile, sau daca va logati des de la calculatoare publice (scoala, sala de internet, job sau prieteni) va recomand schimbarea parolei.
Prin logarea de la calculatoare publice (sau de la calculatoare fara antivirus) va expuneti in mod direct riscului de a cade in capcana unor virusi numiti keyloggers. Acestia memoreaza toata activitatea si salveaza parolele. Din acest motiv este recomandata schimbarea parolei in mod regulat, preferabil cat mai des.

Atentie la Phishing

Phishig -ul este o metoda foarte folosita de a fura parolele, aceasta consta in reproducerea unui site cunoscut si atragerea persoanelor acolo. In momentul in care persoana incarca sa se logheze o sa primeasca o eroare, in acel moment parola lui este salvata (furata).
Va recomand logarea doar pe siteuri in care aveti incredere si deschiderea emailurilor doar de la persoane cunoscute.

Pe langa aceste patru puncte pe care am vrut sa le prezint mai detaliat, mentinez pe scurt si alte aspecte de cate trebuie tinut cont: debifarea optiunii de memorare a parolei, crearea unei dischete de resetare a parolei (in cazul windows) si folosirea unui generator de parole.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: Stiri.IT