Perioada de asistență pentru Windows 7 se va încheia la 14 ianuarie 2020

Microsoft s-a angajat să ofere 10 ani de asistență de produs pentru Windows 7 atunci când a fost lansat produsul, pe 22 octombrie 2009. Când se încheie această perioada de 10 ani, Microsoft va întrerupe suportul pentru Windows 7, ca să ne putem concentra investițiile în susținerea unor tehnologii mai noi și unor experiențe noi deosebite. Data exactă a sfârșitului perioadei de asistență pentru Windows 7 va fi 14 ianuarie 2020. După această dată, asistența tehnică și actualizările de software de la Windows Update care ajută la protejarea PC-ului nu vor mai fi disponibile pentru produs. Microsoft recomandă cu tărie să treceți la Windows 10 înainte de ianuarie 2020, pentru a evita situațiile în care aveți nevoie de service sau de asistență care nu mai este disponibilă.

Ce inseamnă sfârșitul perioadei de asistență?

După 14 ianuarie 2020, dacă PC-ul rulează Windows 7, acesta nu va mai primi actualizări de securitate. Prin urmare, este important să faceți upgrade la un sistem de operare modern, cum ar fi Windows 10, care poate oferi cele mai recente actualizări de securitate pentru a vă menține pe dvs. și datele în siguranță. În plus, serviciul pentru relații cu clienții Microsoft nu va mai fi disponibil pentru a furniza asistență tehnică Windows 7. Serviciile asociate pentru Windows 7 vor fi, de asemenea, întrerupte în timp. De exemplu, anumite jocuri, cum ar fi jocul de table pe internet și jocul Dame pe internet, precum și Ghidul de programe electronice pentru Windows Media Center sunt programate să fie întrerupte în ianuarie 2020.

Care este soluția recomandată?

Pentru majoritatea utilizatorilor Windows 7, trecerea la un dispozitiv nou cu Windows 10 va fi calea recomandată de acum înainte. PC-urile de astăzi sunt mai rapide și mai ușoare, însă și mai puternice și mai sigure, și sunt disponibile la un preț mediu, considerabil mai mic decât cel al unui PC obișnuit de acum opt ani. 

Ce se intamplă în cazul în care continui să utilizezi Windows 7?

Dacă veți continua să utilizați Windows 7 după ce se termină perioada de asistență, PC-ul dvs. va funcționa, dar va deveni mai vulnerabil la riscurile de securitate și la viruși. PC-ul dvs. va continua să pornească și să ruleze, dar nu va mai primi actualizări de software, inclusiv actualizări de securitate, de la Microsoft.

Pentru a profita de cele mai recente capacități de hardware, vă recomandăm să treceți la un  PC nou, cu Windows 10. Ca alternativă, PC-urilor Windows 7 compatibile li se poate face upgrade prin achiziționarea și instalarea unei versiuni complete a software-ului. 

Ai nevoie de soluții și servicii IT? Te asteptam la o discutie detaliata!

Sursa: Microsoft.com