Infrastructura retea: Software pentru management integrat destinat managerilor centrelor de date

Schneider Electric, specialist global în managementul energiei, introduce StruxureWare™ pentru centre de date, un software de management creat special pentru rezolvarea tuturor aspectelor de infrastructura fizica a centrelor de date, necesare pentru cresterea disponiblitatii si eficientei acestora. StruxureWare for Data Centers combina solutii Schneider Electric pentru managementul infrastructurii centrelor de date si instrumente de management pentru centrele de date pentru a asigura colectarea de date, monitorizarea si automatizarea, precum si functii de planificare si implementare, care asigura o viziune integrata si multifatetata asupra tuturor sistemelor fizice de misiune critica ale centrului de date. Aceasta noua optiune ofera managerilor centrelor de date o mai mare putere, asigurându-le accesul catre toate datele si instrumentele necesare operarii centrelor de date ce prezinta o mai mare siguranta, eficienta, productivitate si grija fata de mediu.

Centrele de date se bazeaza în mod traditional pe instrumente de management care necesita experienta si cunostinte specializate de IT si întretinere, ale mai multor specialisti care opereaza pe mai multe interfete pentru a obtine infomatiile necesare” a declarat Kevin Brown, Data Center Global Offer and Strategy, Schneider Electric. “Prin StruxureWare™ for Data Centers, Schneider Electric asigura un pachet de instrumente prin care managerul centrului de date poate accesa si opera toate domeniile camerei IT, cum ar fi calitatea alimentarii electrice, racirea centrului de date si a altor spatii adiacente, precum si siguranta fizica a acestuia. Acest software pentru management livreaza date comprehensive, exacte si în timp real, ceea ce le permite administratorilor sa actioneze în baza unei imagini de ansamblu asupra centrului de date.

Pachetul de software StruxureWare for Data Centers va oferi o varietate de instrumente soft pentru a îmbunatatti atât aspectele legate de monitorizare, cât si aspectele operationale ale managementului centrelor de date, cuprinzând:

StruxureWare for Data Centers: pachetul de monitorizare

Pachetul de Monitorizare StruxureWare for Data Centers va oferi o serie de optiuni de baza si avansate pentru vizualizare în timp real, notificare si raportare a infrastructurii fizice, precum si sisteme pentru alimentarea electrica, racire, securitate si elemente deinfrastructura IT. Pachetul de monitorizare cuprinde:

StruxureWare Central (anterior InfraStruxure Central) – Un software de baza, neutru din punct de vedere al producatorilor echipamentelor monitorizate, care asigura o analiza unitara si completa asupra infrastructurii fizice din zona IT, fiind interconectat cu sistemele de management al cladirii, sau cu sistemele de management al retelelor de date sau electrice, pentru a asigura calitatea si pentru a creste eficienta costurilor si a consumului energetic. Noile aplicatii StruxureWare Central pentru Blackberry si iPhone, disponibile astazi, pun la dispozitia managerilor centrelor de date alarme active, istoricul alarmelor si valori curente ale senzorilor instalati pe echipamentele monitorizate, direct pe terminalul mobil.

StruxureWare Power si StruxureWare Cooling – Aceste optiuni avansate pornesc de la tehnologiile inovative Schneider, deja existente, de monitorizare a energiei (anterior ION Enterprise) si de automatizare a racirii (anterior Continuum), adaptând aceste oferte la aplicatiile specifice si unice din cadrul centrelor de date.

StruxureWare Power monitorizeaza infrastructura electrica de la punctul de intrare în cladire pâna la echipamentele conectate din rack. Functiile de baza ale acestui sistem includ posibilitatea de a crea un profil de consum al energiei si urmarirea tendintelor de consum, încadrarea evenimentelor ce tin de calitatea alimentarii electrice, precum si posibilitatea de a trece de la vizualizarea cadrului de ansamblu al retelei electrice la vizualizarea echipamentelor.

StruxureWare Cooling monitorizeaza si automatizeaza sistemul complet integrat de control al mediului pentru serviciile de baza, incluzând centrul de energie termica, cu monitorizare speciala a sub-sistemului de racire cu apa a centrelor de date, inclusiv turnuri de racire, dispozitive de racire, pompe, camera pentru calculatoare si sistemele de ventilatie. Optional, sistemul include si elemente de control si supraveghere a accesului.

StruxureWare for Data Centers: pachetul de operatiuni

StruxureWare Operations Suite este a doua generatie de software de management al infrastructurii centrelor de date, care permite beneficiarilor sa mentina controlul activitatilor zilnice, în centre de date în care limitarile de capacitate, schimbarile frecvente si disponibilitatea reprezinta provocari permanente pentru managerii acestora.

StruxureWare Operations este lider de piata între soft-urile de management al infrastructurii fizice din centre de date. Este o solutie scalabila ce cuprinde toate aspectele managementului modern al centrelor de date, de la controlul echipamentelor si al capacitatii prin urmarirea acestora de pe o interfata unica, sau chiar de pe telefonul mobil de tip smart. Soft-ul asigura posibilitatea de a previziona bugetele necesare extinderii si consolidarii operatiunilor centrelor de date, precum si a impactului pe care aceste schimbari l-ar avea asupra diverselor aspecte ale serviciilor. Prin usurinta calcularii indicatori de performanta (KPI) ai centrelor de date, clientii sunt asistati în luarea unor decizii informate în legatura cu acordul asupra nivelului de calitate si controlul costurilor operationale.

StruxureWare for Data Centers va oferi utilizatorilor multiple optiuni de a crea si utiliza în comun interfete de comanda. Acestea variaza de la ecrane specifice monitorizarii de energie electrica si racire foarte detaliate, specializate în functie de domeniu, la perspective de nivel superior, relevante managementului general al centrelor de date si al locatiilor unice. În plus, interfata ofera optiuni multi-site pentru suportul comparatiilor si al activitatilor de supraveghere corporativa a energiei.

StruxureWare for Data Centers serveste ca o fateta a initiativei globale Schneider Electric. Gama completa de solutii StruxureWare este menita sa asigure o platforma integrata de soft, destinata simplificarii managementului energiei si optimizarii consumului de energie în toate tipurile de cladiri, centre de date si servicii industriale. StruxureWare este softul ce reprezinta „coloana vertebrala” care asigura interconectarea solutiilor soft din portofoliul Schneider Electric, cuprinse sub numele de EcoStruxure™. Dintr-un unic punct de acces, asigura monitorizare inteligenta, automatizare, planificare si raportare a sistemelor critice de infrastructura.

Primele produse  disponibile la nivel global din pachetul StruxureWare for Data Centers sunt StruxureWare Central v6.3 si

StruxureWare Central Mobile Application pentru iPhone si Blackberry. Alte componente ale pachetului StruxureWare for data Centers vor fi anuntate pe parcursul anului 2011, prezentând solutii avansate pentru a intampina nevoile profesionistilor din centrele de date si servicii. Toate ofertele noi si update-urile din cadrul portofoliului StruxureWare for data Centers vor fi compatibile cu toate componentele  deja existente ale portofoliului InfraStruxure Management Software.

Pentru mai multe informatii si o oferta personalizata de solutii si de servicii IT, va rugam sa ne contactati.

Sursa: www.computerworld.ro