Soluții IT: Un now software va putea detecta USB-urile cu calitate joasă

 

USB CAble

Sistemul de autentificare vă poate proteja dispozitivele și portofelul.

Cabluri USB prost realizate ar putea prăji unele dispozitive – lucru testat de un inginer Google care încercat câteva tipuri de cablu și a pierdut un Chromebook Pixel 2 în acest proces sin cauza unuia deosebit de prost.

Într-un efort de a proteja utilizatorii, USB Implementers Forum, o organizație non-profit care certifica cabluri USB, a dezvoltat un protocol de autentificare criptografică. Astfel, un dispozitiv care a fost actualizat sau eliberat cu protocol va fi în măsură să spună dacă cablul conectat a fost aprobat de către organizație, înainte de a lua orice altă acțiune.
Un telefon, de exemplu, ar putea avertiza utilizatorul dacă încearcă să foloseacă un cablu care nu corespunde standardelor înainte ca extracția de energie electrică pentru a încărca bateria să înceapă.
Calculatoarele pot detecta, de asemenea, dacă un USB este criptat înainte de începe cititul conținutului său.

Producătorii de hardware ar putea livra dispozitivele lor cu un sistem de autentificare încorporat sau l-ar putea dăuga ca o actualizare ulterioară.

În orice caz, acest nou protocol cuplat cu decizia firmei Amazon de a interzice vânzarea de cabluri USB de calitate inferioară, ar putea ajuta salva multe persoane de la stricarea unui dispozitiv costisitor.

Pentru mai multe informatii și o ofertă personalizată de soluții și de servicii IT, vă rugăm să ne contactați.