Soluții IT: În curând hard disk-uri cu o capacitate uriașă de stocare de 18TB vor intra pe piață

hard-disk-775847_960_720
Hard disk-uri bazate pe heliu vor împinge capacitățile de stocare lor până la 18TB în doar câțiva ani, potrivit unui nou raport.

Firma de cercetare TrendFocus consideră ca fabricanții de unități de hard-disk-uri vor putea să renunțe la componentele de separare a platourilor disk-urilor, ceea ce va permite existența mai multor platouri pe suprafața de 3.5 inch.

Desigur, aceste unități vor fi inițial folosite de centrele uriașe de date și de către operatorii Cloud, dar având în vedere evoluția firească a tehnologiei, trendul reducerii costurilor și mărirea eficienței, acest tip de hard-disk-uri va ajunge și la întreprinderile mici iar apoi și la consumatorul final.

Pe frontul SSD, există deja drive-urile mari, ce ajung la dimensiuni de 13TB, iar Samsung are deja un model de 16TB care a fost recent expediat unui număr limitat de firme.

Făcând abstracție de modelele cu adevărat high-end, se pare că diferența de preț dintre hard disk-uri și SSD-uri se reduce în acest an. Pe viitor se așteaptă o aliniere mai profundă a prețurilor acestor două modalități de stocare de date.

Pentru mai multe informatii despre cum vă puteți proteja împotriva atacurilor cibernetice și o ofertă personalizată de soluții și de servicii IT, vă rugăm să ne contactați.